Finnországban eltörlik a tantárgyakat

Új reformot készülnek bevezetni Finnországban: át szeretnének térni a téma-alapú oktatásra a tantárgyak mellőzésével. Finnország egyébként is legendásan teljesít oktatásügyileg, jól szervezett oktatási rendszere van és rendre jól teljesítenek a diákok a nemzetközi kompetenciateszteken.

A mostani reform célja, hogy a diákokat a munkaerőpiacra készítse fel, olyan kompetenciák elsajátítása a cél, amit egy munkahelyen hatékonyan tudnak majd hasznosítani. A módszert egyébként már két éve elkezdték bevezetni, vagyis léteznek már tematikák, például az Európai Unióval foglalkozó kurzus, melynek keretein belül földrajzot, történelmet, közgazdaságtant és nyelveket is tanulnak a diákok. Van másrészt turisztikai-üzleti téma is, ahol matematikát, kommunikációs készségeket is elsajátítanak a tanulók.

The other side of reform, to become more of a joint working group comes to the fore and teachers more responsible role transformed into a kind of moderation. Passive transfer of knowledge is less and less time is devoted to teachers, Students are able to learn as it is at home or in frames.

The new teaching method has been interested in other countries toward, but the implementation is possible only very slowly, as both the trainers, All students must accept the new system.

Tagged with: , , , ,
Posted in Other