Blended learning vagy hibrid oktatás

A blended learning (más néven hibrid oktatás) egy olyan új oktatási módszer, amely ötvözi a hagyományos tantermi, kontakt órás oktatást és a távoktatást, kihasználva mindkettőben rejlő lehetőségeket.

Blended learning hibrid oktatás

Előnyei a hagyományos oktatási módszerekkel szemben:

  • Nagyfokú rugalmasságot biztosít, mivel csak a kontakt órákra kell bejárni.
  • Előbbi miatt jelentős utazási költségek spórolhatóak meg.
  • Modern technikákat használ (pl. Internet, Skype, e-mail, chat, videómegosztók, okostelefon), ez már önmagában nagy segítséget jelent abban, hogy a hallgató a digitális világ felé eredményesen nyisson.
  • Nem engedi a “majd holnap megtanulom” kényelmes magatartást felvenni, hiszen bizonyos időközönként vannak közös órák.
  • Kevésbé fárasztó és monoton. Mindenki próbálta, hogy egy egész napos oktatásra nagyon nehéz odafigyelni.
  • Önálló tanulásra tanít, ez pedig a későbbiek során is nagyon hasznos lehet.

Különböző típusú tanulási célokra más-más fajta oktatási technikák alkalmazhatóak sikerrel. Ezért is lehet hatékony például egy OKJ-s tanfolyam során vegyesen használni a hagyományos és modern módszereket. Konkrét ismeretek elsajátítása otthon, esetleg webet használva a leghatékonyabb, egy-egy folyamat megtanulása, szoftver-használata kontakt órás oktatással célszerű tanteremben, kommunikációs képességek elmélyítésére e-learning vagy tréning módszerek alkalmasak. A tanulási folyamat során nagyon fontos, hogy a hallgatók megoszthassák egymás között saját tapasztalataikat, megvitathasság egymással az elsajátított tudást. Ehhez kényelmes háttér lehet egy testreszabott közösségi oldal vagy levelezési lista. A technikák vegyítésével hatékonyabb tanulást érhetünk el, ami lényegesen le is rövidítheti a tanfolyam hosszát és emiatt jelentős költségmegtakarítások érhetők el.

Nemcsak egyéni szinten érdemes körbejárni a blended learning módszerét, az is fontos, milyen előnyök érhetőek el vállalati szinten. A cégek számára a gazdasági válság sok tanulsággal szolgálhatott. Azok a társaságok, amelyek nem képesek a változásra, a gyors megújulásra, hogy a változó igényeket kiszolgálják, nem tudnak hosszú távon életben maradni. A gyors változásra való képesség pedig nagyban függ munkatársainak tanulási képességétől. Minél többfajta módszerrel képesek ismereteket elsajátítani vagy új információkat megszerezni, annál életképesebb lesz a szervezet, ahol dolgoznak és az előny természetesen egyéni szinten is érvényesülni fog.

Címke: , , , , ,
Kategória: Hír, blog, Oktatás