Álláskeresési bakik

Az álláshirdetésekre beküldött jelentkezések egy harmada egyből elbukik olyan apróságok, figyelmetlenségek miatt, melyeket egy kis odafigyeléssel és tanulással nagyon könnyű lenne elkerülni. A szakmai tartalmon kívül oda kell figyelni a beküldött önéletrajz külalakjára, a fotóra, a dokumentumok nevére is.

Mire figyeljünk egy állás megpályázása esetén?

Nem érdemes például “cv.doc” vagy “önéletrajz.doc” neveket használni, jobb a nevünket is feltüntetni: “oneletrajz_Nagy_Geza.doc”, hiszen könnyen elkeveredhet a beküldött anyagunk. A külalaknál pedig fontos, hogy tabulátorokat használjunk, ne közökkel töltsük ki az üres helyet, főként ha az önéletrajzba szövegszerkesztési ismereteket is beírtunk a “Készségek, képességek” részbe, illetve ne használjunk sokféle betűtípust, betűméretet és színt. Egy-kettő is bőven elég… A csatolt önéletrajzon kívül nem árt, ha írunk pár sort az email-ben, milyen pozícióra jelentkezünk, kik is vagyunk. Figyelni kell arra is, hogy a cég nevét ne írjuk el, vagy ne maradjon ott másik cég neve.

Milyen bakikat követnek el a pályázók?

A legtöbb bakit az informatikai ismeretek hiánya okozza. Ez egyébként furcsán is hat, mivel a pályázott állások legtöbbje megkívánja a minimális számítástechnikai ismereteket, hiszen egy dokumentum gyors megszerkesztése, elküldése emailben, alapvető információk megszerzése az Interneten már a munkahelyek nagy részében alapkövetelmény.

Sokszor előfordul, hogy a beküldött emailben előzményként véletlenül ottmarad még sok másik helyre beküldés nyoma is. Vagy a beküldött önéletrajz neve így néz ki: “apu_önéletrajza.pdf”. Az önéletrajzban szereplő fotónál nem feltétlenül nyerő, ha közösségi oldalra készült pózolós, telefonnal tükörben lőtt önarcképet szúrunk be, ezt nem sok helyen díjazzák. A közösségi oldalakon pedig ha fent vagyunk, szintén érdemes ellenőrizni, kik láthatják a hétvégi bulik során készült, rólunk nem biztos, hogy megfelelő képet festő fényképeket és hozzászólásokat. A pályázatukban feltételeket támasztó munkavállalókból szintén nem szoktak kérni a fejvadászok. Így a következő mondat sem telitalálat: “délután 6-ig haza kell érnem, különben a kutya odapiszkít a lakásba”.

Mit néznek a HR-esek?

Egy kutatás hőtérképen ábrázolta, mik azok a részei egy önéletrajznak, amit a fejvadászok és a HR-esek keresnek. A 10 hétig tartó tesztelések során megállapították, hogy a leendő munkáltatók hat fő pontra koncentrálnak, ezek pedig a név, a jelenlegi munkahely és beosztás, az előző munkahely és beosztás, a legutolsó beosztás kezdő és befejező dátuma, az előző beosztás kezdő és befejező dátuma, valamint a tanulmányok. A toborzók ezen kívül kulcsszavakat keresnek egy önéletrajzban. A maradék “töltelék” részt pedig szinte át sem nézik, így azok nem is befolyásolják a leendő munkaadót a döntésükben. Érdekesség, hogy a HR-esek 19 százaléka már a csatolt fotónál leragadt, és figyelmen kívül hagyott több, fontos információt.

 

Források: ugyvezeto.hu és jobline.hu
Címke: , , ,
Kategória: Álláskeresés, Egyéb, Hír, blog